Vliegreis en tijd

Per rechtstreekse vlucht bereikt u Kaapverdië in ongeveer 6 uur.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De vliegtijd van een rechtstreekse vlucht naar Kaapverdië bedraagt ongeveer 6 uur. Afhankelijk van waar uw accommodatie zich bevindt volgt een transfer naar één van de kleinere eilanden.

Vliegveld

Bron: Bjørn Christian Tørrissen, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Boa Vista, Sal, Santiago en São Vicente beschikken alle over een internationaal vliegveld. Maio, Fogo en São Nicolao hebben een vliegveld dat gebruikt wordt voor binnenlandse vluchten.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Nederland vliegt u meestal naar Sal of Boa Vista. TUIfly biedt rechtstreekse vluchten naar deze eilanden aan. Vanuit Brussel kunt u met Jetairfly rechtstreeks naar Kaapverdië vliegen. Diverse maatschappijen bieden vluchten met één of meer tussenstops aan, maar dan doet u beduidend langer over de reis.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In onze winter is het op de Kaapverdische Eilanden twee uur vroeger dan bij ons. In de zomer is het in het land drie uur vroeger.

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u naar Kaapverdië op vakantie gaat dient u te beschikken over een geldig paspoort, dat bij vertrek uit Kaapverdië nog zes maanden geldig is. Naast een geldig paspoort heeft u voor boekingen gemaakt voor 31 december 2018 ook een visum nodig. Dit kunt u van tevoren aanvragen of bij aankomst op Kaapverdië kopen voor €25. Soms regelt uw reisorganisatie uw visum. Vanaf 1 januari 2019 is de visumplicht afgeschaft en geldt een Airport Security Tax van 3400 escudos (ruim €30) op internationale vluchten. Uiterlijk 5 dagen voor vertrek dient een formulier met paspoortgegevens te worden ingevuld. Lukt dat niet, dan dient het bedrag op de luchthaven contant te worden voldaan.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Maatschappijen hanteren verschillende regels voor wat betreft de hoeveelheid hand- en ruimbagage die u mee mag nemen. Kijkt u op de website van de vliegmaatschappij goed na hoeveel de toegestane bagage is, anders moet u op het vliegveld ompakken, of extra betalen en dit is geen prettig begin van uw vakantie.