Boa Vista

Boa Vista behoort, samen met Sal tot de populairste toeristeneilanden van Kaapverdië

De belangrijkste plaats op Boa Vista is Sal Rei, dat zich langzaam tot toeristenbestemming ontwikkelt. Inmiddels zijn in en nabij de plaats al enkele hotels gevestigd en bouwwerkzaamheden wijzen op verdere uitbreiding. Grootse plannen zijn er ook voor het Lacacão strand, dat aan de zuidkust van Boa Vista gelegen is. Het eerste grote all-inclusive hotel heeft haar deuren hier al geopend, maar in de toekomst moeten hier nog meer accommodaties en zelfs een golfbaan bijkomen. Boa Vista heeft een prachtig landschap met schitterende stranden en de intrigerende Viana woestijn met zand uit de Sahara.

Sal Rei

Sal Rei is een klein stadje waar het stadsleven zich voornamelijk op en rond het centrale plein, Largo de Santa Isabel afspeelt. Op het plein staat de Igreja de Santa Anabel, een imposante kerk. De wijk tussen het plein en de haven is de moeite van een verkenning waard. U vindt er enkele mooie stadsvilla’s met houten balkons, zogeheten sobrados, die door de Portugezen zijn gebouwd. Ten zuiden van Sal Rei ligt het prachtige Praia do Estoril. Dit is een lang zandstrand, waar u onder andere kunt wind- en kitesurfen. Behalve sportieve activiteiten op het strand is in Sal Rei niet heel veel te doen. In het stadje zijn enkele restaurants te vinden en ook een aantal souvenirswinkels. Leuke uitstapjes vanuit Sal Rei voeren naar de Deserto de Viana, naar het Sal Rei eiland, dat voor de kust gelegen is, naar andere prachtige stranden op Boa Vista, zoals het Chaves Beach, of naar Rabil,waar zich de oudste kerk van Kaapverdië bevindt.

Stranden

Boa Vista is gezegend met een prachtige kustlijn, waarlangs zich vele schitterende stranden bevinden. Het Sal Rei strand bij de hoofdstad is mooi, maar de stranden van Chaves, Santa Mónica, Curralinho en Curral Velho zijn nog mooier. Alle stranden zijn prachtig lang en breed. Het beste surfstrand op Boa Vista is Cabral Beach. De stranden van Boa Vista en met name die langs de zuidoostkust staan bekend om de caretta caretta schildpadden, die hier hun eieren leggen tussen juni en eind oktober. Tussen eind augustus en eind december komen de jongen uit het nest en proberen zo snel mogelijk het water te bereiken.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Kaapverdië:

Foto’s van Boa Vista

Ligging