Santiago

Santiago is het grootste eiland van Kaapverdië. De hoofdstad Praia is het administratieve en politieke centrum van het land.

Santiago heeft ook voor toeristen veel te bieden. Het is een veelzijdig eiland met een afwisselend landschap en met Cidade Velha ook veel cultuur en historie. Het eiland beschikt echter niet over de mooiste stranden van de archipel.

Praia

Het centrum van Praia, het Plateau, is zeer de moeite waard. Hier vindt u het belangrijkste plein van de stad, het Praça de Alexandre Albuquerque. Aan het plein liggen de kathedraal en het stadhuis. Achter het stadhuis bevindt zich het presidentieel paleis. Veel gebouwen op het plateau dateren uit de 19de eeuw en laten koloniale architectuur zien. Brengt u in elk geval een bezoek aan de Mercado do Platô, de markt van Praia en zorg ervoor dat al uw zintuigen wakker zijn! Minstens net zo de moeite waard is de Mercado de Sucupira, waar u zich echt in Afrika waant. In het Museu Etnográfico da Praia komt u meer te weten over de cultuur en de geschiedenis van het eiland. Een ander museum in de stad is het archeologisch museum, waar men vooral voorwerpen tentoonstelt die zijn gevonden in scheepswrakken die rond de archipel verzonken liggen. In Praia zijn verder diverse leuke winkels en restaurants te vinden. Zo’n 15 km ten westen van Praia ligt Cidade Velha, de oudste nederzetting van Kaapverdië en een absolute must wanneer u op Santiago verblijft.

Overig

Santiago is een mooi eiland en het verdient het om verkend te worden. Huur daarom een auto en neem de tijd om het eiland rond te rijden. Leuke plaatsen zijn Assomada, met de beste markt van de archipel en het Tabanka Museum, São Domingo, waar u heen moet voor handgemaakte souvenirs en Tarrafal, voor de relaxte sfeer en het strand. Wandelen kunt u in het Serra Malagueta Nationaal Park en rond de Serra de Pico Antónia. Een overzicht van het plantenleven op het eiland krijgt u in de Jardim Botânico Nacional nabij São Domingos.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Kaapverdië:

Foto’s van Santiago

Ligging