Fogo

Fogo is een vulkaaneiland, waarop zich het hoogste punt van Kaapverdië bevindt, de Pico do Fogo. Met São Filipe herbergt Fogo ook één van de mooiste plaatsen van de archipel.

Pico do Fogo

Pico de Fogo ligt op het eiland Fogo, dat eigenlijk vrijwel geheel uit de vulkaan bestaat. Naast Pico de Fogo ligt nog een kleinere krater, de Pico Nuevo. Fogo is een eiland voor wandelaars en liefhebbers van bijzondere landschappen. U vindt er een typisch vulkaanlandschap met donkergekleurde versteende lava. Het hart van de krater is echter zeer vruchtbaar en hier bevindt zich een klein dorp. De bewoners werken op de koffie- en wijnplantages die in de krater gelegen zijn. In het dorp, Chã das Caldeiras, kunt u een bezoek brengen aan de kleine wijnboerderij en verder zijn enkele winkels te vinden, waar u een souvenir kunt kopen.

São Filipe

Wanneer u Fogo aandoet, wandel dan ook zeker door São Filipe, de grootste plaats van het eiland. Hier vindt u diverse prachtige huizen, sobrados genoemd. Dit zijn in Portugese stijl gebouwde huizen met een binnenplaats. Gebouwen in São Filipe zijn geverfd in pasteltinten. Houten balkons met kleurrijke bloembakken en straatjes van kasseien maken het straatbeeld compleet. In het Casa da Memória komt u meer te weten over de geschiedenis van Fogo alsook in het Museu Municipal de São Filipe.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Kaapverdië:

Foto’s van Fogo

Ligging