Sal

Sal is zeker niet het aantrekkelijkste eiland dat u ooit gezien heeft, maar het biedt wel goede stranden en geweldige surfomstandigheden.

Sal is getekend door de wind. Het is een kaal, bruin eiland met weinig natuurlijke schoonheid. Toeristen die het eiland aandoen komen vooral voor de kuststreek. Daar bevinden zich mooie stranden en waar de wind het binnenland tot kale vlakten heeft gemaakt, zorgt deze langs de kust juist voor ideale surfomstandigheden. Zoekt u een vakantie vol culturele hoogtepunten en prachtige natuurwandelingen, dan is Sal niet het eiland voor u. Zon, zee, strand en watersporten zijn in een notendop wat het eiland wél te bieden heeft.

Santa Maria

Santa Maria is dé toeristenbestemming op Sal. Naast hoofdstad Espargos, waar toeristen weinig te zoeken hebben, is Santa Maria vooralsnog de enige plaats van betekenis op Sal. Santa Maria is aan een baai gelegen en het strand in de baai behoort tot de populairste van Kaapverdië. Langs het strand hebben zich diverse all-inclusivehotels gevestigd. In Santa Maria zelf speelt het meeste leven zich af langs de kuststraat en de straat die daarachter gelegen is. U vindt er diverse restaurants, bars en (souvenirs)winkels. Op verschillende plaatsen zult u ook kraampjes vinden, waar de nodige souvenirs verkocht worden. Verkopers kunnen opdringerig zijn en u blijven volgen als u niet duidelijk aangeeft daar niet gediend van te zijn. Echte Kaapverdische souvenirs koopt u bij Genuine Cabo Verde. Op deze markt zult u ook niet lastig gevallen worden door vervelende verkopers. Een leuke plek om een drankje te doen is het Cultural Café aan het centrale plein van Santa Maria. Achter het café ligt het Cultural Centre, waar evenementen worden georganiseerd. Het restaurant en bar aanbod in Santa Maria is groot. Het beste vraagt u ter plekke naar de leukste tentjes.

Stranden

Het populairste strand van Sal is uiteraard dat van Santa Maria zelf. Hier vindt u uitgebreide voorzieningen, waaronder diverse surfscholen. Een ander mooi strand is het Ponta Preta strand dat prachtige duinen heeft. Stranden die populair zijn onder (kite) surfers zijn Punta Lembje, Kite beach en het strand bij het RIU hotel. Ook bij het Santa Maria strand en Ponta Preta wordt veel gesurft. Voor zwemmers is het oppassen geblazen op Sal, want op de meeste plekken is sprake van een sterke onderstroming. U kunt het beste in uw accommodatie navraag doen naar de veiligste zwemplekken en de beste tijden.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Kaapverdië:

Foto’s van Sal

Ligging