Ontspanning op Kaapverdië

Voor velen draait vakantie om ontspanning en dat kunt u op Kaapverdië zeker wel vinden.

Wandelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kaapverdië is een goede bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. De beste eilanden voor wandelaars zijn echter niet de toeristische eilanden Sal en Boa Vista. Betere wandelmogelijkheden vindt u op Santo Antão, Fogo en Brava. Kaapverdië telt drie nationale parken waar het eveneens goed wandelen is. Het Serra Malagueta Nationaal Park op Santiago, het Fogo National Park en het Monte Gordo National Park op Sao Nicolão.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kaapverdië is geen bestemming waar u eindeloos kunt shoppen. Wel leuk is het om op zoek te gaan naar authentieke handgemaakte souvenirs. Bezoekt u hiervoor de kleine ateliers en galeries, die u met name in Mindelo vindt, maar ook in diverse andere toeristische plaatsen, bijvoorbeeld in São Domingo op Santiago. Ook de lokale markten zijn een bezoek waard. Hier krijgt u een idee van wat er allemaal aan exotisch fruit, groenten en vis verkrijgbaar is op Kaapverdië. De beste markt van het land vindt u in Assomada op Santiago.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De wellnessvoorzieningen op Kaapverdië zijn nog niet zo uitgebreid. Enkele luxe hotels die in het land gevestigd zijn beschikken over spavoorzieningen, maar het aanbod is nog niet groot. Hier zal in de toekomst zeer waarschijnlijk verandering in komen, wanneer projectontwikkelaars hun grootse ideeën tot uitvoer gaan brengen.