Stranden op Kaapverdië

Kaapverdië telt vele prachtig lange zandstranden, die met name te vinden zijn op de eilanden Boa Vista, Sal en Maio.

Praia de Chaves – Boa Vista

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Praia de Chaves heeft prachtige zandduinen, die een heerlijk strandgevoel opwekken. Aan het strand zijn inmiddels enkele hotels gevestigd. Wind- en kitesurfers komen hier graag om te profiteren van de ideale omstandigheden. Het Praia de Chaves is kilometerslang en u heeft vrijwel altijd zeeën van ruimte.

Santa Maria - Sal

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Santa Maria is het beste strand van Sal. De gunstige windomstandigheden maken dat dit strand ook zeer populair is onder surfers. Ook beginners kunnen bij Santa Maria uit de voeten. Omdat Santa Maria een echte toeristenplaats geworden is, zult u merken dat het Santa Maria strand tot de drukste van Kaapverdië behoort.

Santa Monica - Boa Vista

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit is een prachtig, 18 kilometer lang zandstrand. Vooralsnog zijn op het strand geen voorzieningen te vinden en zult u weinig gezelschap hebben als u uw handdoekje op dit strand uitspreidt. Omdat het strand aan de zuidkust van Boa Vista gelegen is, ligt het relatief beschut en kunt u hier prima zwemmen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Curral Velha – Boa Vista

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ook dit strand bestaat uit prachtig wit zand en strekt zich kilometers langs de kust uit. Omdat het beschut is tegen de wind is dit een prima strand om naartoe te gaan wanneer u vooral komt om te zonnebaden en om af en toe een duik in het water te nemen. U treft hier geen faciliteiten. Enigszins spookachtig liggen achter het strand de ruïnes van Curral Velha.

Maio

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Maio bevinden zich bij de hoofdstad Vila do Maio (Ponta Preta) prachtige zandstranden. Ook langs de westkust zijn zeer mooie stranden te vinden. Vrijwel altijd strekken ze zich kilometerslang uit en heeft u het voor het uitkiezen waar u gaat liggen. Hutjemutje op het strand is een onbekend fenomeen op Maio.