Excursies op Kaapverdië

Op Kaapverdië kunt u zowel excursies op land als op water boeken. De meeste zijn vrij avontuurlijk van aard.

Vissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de wateren rond Kaapverdië leven vele verschillende vissoorten en vissen is dan ook een populaire bezigheid in het land. Wanneer u ook eens uw hengel uit wilt gooien, kunt u een visexcursie boeken. Deze worden in verschillende soorten en maten aangeboden. Laat u goed informeren over op wat voor soort u gaat vissen en ook of u de vissen na afloop weer teruggooit of niet.

Catamarantocht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u volop op het water wilt genieten, kunt u een catamarantocht boeken. Dit is een zeer ontspannen excursie, waarbij u volop van de zon kunt genieten. Vaak zijn drankjes en hapjes bij de excursie inbegrepen. Onderweg gaat u in een kalme baai voor anker, zodat u een verfrissende duik kunt nemen.

Quad tour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Sal en Boa Vista worden verschillende quad excursies aangeboden. Hierbij verkent u per quad delen van de het eiland en maakt u kennis met het ruige, droge landschap van de eilanden. Lekker crossen over een prachtig strand hoort niet zelden ook tot het programma.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

4X4 tour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veel eilanden van Kaapverdië hebben een woest, ruig landschap en dat kunt u het beste per 4x4 verkennen. Vandaar ook dat de meeste touroperators een 4X4 excursie in hun aanbod hebben opgenomen. Op Boa Vista rijdt u bijvoorbeeld door de prachtige Viana Desert. Het precieze programma verschilt per aanbieder en uiteraard per eiland.

Naar andere eilanden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de meeste eilanden kunt u excursies naar één of meerdere van de andere eilanden boeken. Laat u zich vooraf goed informeren over wat het precieze programma van deze excursies is en bedenk u goed wat u zelf uit zo’n excursie wilt halen. Om lokale cultuur te snuiven kunt u misschien het beste een trip naar Santiago boeken, voor natuur gaat u bijvoorbeeld naar Fogo of São Nicalao. Verblijft u op één van de minder toeristische eilanden, dan kunt u voor een dag aan het strand een excursie naar Sal of Boa Vista plannen.