Nachtleven op Kaapverdië

Kaapverdië is geen bestemming voor nachtbrakers, maar in de grote steden zijn wel leuke bars en disco’s te vinden en de live muziekscene op Kaapverdië is levendig.

Clubs/bars

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Echt uitgaan op Kaapverdië kunt u eigenlijk alleen in de grote steden op de eilanden, zoals Mindelo, Praia, Sal Rei en Santa Maria. Mindelo kent een levendig nachtleven met veel leuke bars en cafés. Met enige regelmaat worden in bars live optredens verzorgd. Kijk uit naar posters en flyers met aankondigingen! Later in de nacht kunt u in Mindelo terecht in diverse discotheken. Het beste kunt u in uw accommodatie vragen, waar u tijdens uw vakantie terecht kunt voor een goede avond uit. Ook Praia op Santiago heeft goede uitgaansmogelijkheden. Kijkt u in ieder geval wat er tijdens uw vakantie te doen is in het Quintal da Música, waar zeer regelmatig optredens worden georganiseerd. Even buiten de stad bevinden zich enkele discotheken, waaronder Zero Horas en Cockpit. Wanneer u in Sal Rei verblijft kunt u kaartjes inclusief transfer voor de Crystal Disco in Rabil kopen. Deze discotheek is alleen op zondag geopend. Een andere optie is Disco Mazurka, waar transfer van en naar Sal Rei ook bij de entreeprijs is inbegrepen. Santa Maria op Sal tot slot biedt diverse leuke bars, waar ’s avonds vaak muzikanten optreden. Populaire uitgaansgelegenheden voor later in de nacht zijn Calema en Pirata. Voor alle eilanden geldt dat u vooral navraag moet doen in uw accommodatie of bij lokale bevolking die u tijdens uw verblijf leert kennen. Vraag hen naar de beste live muziek bars en eventuele feesten/festivals tijdens uw vakantie.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Uitgaan op de Kaapverdische Eilanden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kaapverdië staat bekend om de vele verschillende muzieksoorten die het land heeft voortgebracht, zoals de morna, de coladêra, de funaná en de batuko. Met een beetje geluk maakt u met deze muzieksoorten kennis tijdens uw verblijf in het land. De Kaapverdische muziek combineert allerlei verschillende elementen, van fado en polka uit Europa, tot trommels uit Afrika en van Caribische merengue tot bossa nova uit Brazilië. Dat de Kaapverdiërs trots zijn op hun muziek merkt u al snel. Wanneer u ergens live muziek vandaan hoort komen, loont het de moeite de muziek achterna te gaan en eens spontaan een bar in te lopen. Er is geen betere manier om u te verdiepen in de muzikale erfenis van Kaapverdië.