Sport op Kaapverdië

De populairste sporten van Kaapverdië worden in of op het water beoefend.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De vrijwel altijd aanwezige wind in grote delen van Kaapverdië en de goede golven zorgen voor ideale omstandigheden voor wind- en kitesurfers. Met name Sal staat bekend om de goede surfcondities. De baai van Santa Maria, de enige echte toeristische plaats op het eiland, is ook geschikt voor beginners. Kitesurfers zijn vaak te vinden op het Kite Beach, dat officieel Serra Negra heet. Ook het eiland Boa Vista is een populaire windsurfbestemming. De beste spots hier zijn de baai van Sal Rei, het Chaves strand en de Varandinha baai. Ook langs de oostkust zijn diverse goede windsurfplekken te vinden, maar deze zijn alleen geschikt voor geoefende surfers. Surfen kan in Kaapverdië ook, hoewel de mogelijkheden dan wat minder zijn. Plekken met aardige golven zijn het Cabral strand op Boa Vista, Ponta Preta op Sal, Tarrafal op Santiago en de zuidkust van São Vicente. Duiken en snorkelen kunt u ook op Kaapverdië. Met name in Santa Maria zijn enkele duikcentra te vinden. Besef vooraf wel dat Kaapverdië niet over een decompressiekamer beschikt en dat rondom de eilanden op veel plaatsen sprake is van zeer sterke onderstromingen. Tot slot biedt Kaapverdië ook prima zeilomstandigheden. Met name op Sal en São Vicente kunt u verschillende type boten huren.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kaapverdië telt op dit moment één golfbaan, maar of u echt blij wordt van een rondje golfen op deze baan op São Vicente is nog maar de vraag. Vanwege de extreme droogte op het eiland doet de baan dor aan en zal het onderscheid tussen de kleur van de greens en de bunkers niet veel van elkaar verschillen. In de afgelopen jaren hebben meerdere projectontwikkelaars plannen gevat om grote resorts met golfbanen aan te leggen op Kaapverdië. Hiervan is tot op heden niets terecht gekomen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vissen is populair op Kaapverdië en op Sal, São Vicente en São Nicolao kunt u visexcursies boeken. De kans is groot dat u als tevreden mens thuis komt van zo’n visexpeditie. U zou zomaar eens een blauwe marlijn, een zwaardvis of een tijgerhaai aan de haak kunnen slaan. Het leukste is het om een dagje met de lokale vissers mee te gaan. Er zijn ook aanbieders die vissen volgens het ‘vangen en weer teruggooien’ principe. Bent u begaan met het lot van de vissen, dan kunt u het beste een organisatie of visser zoeken die op deze manier te werk gaat.